Fredag

Hej hej
Sitter just nu i skolan och har nyss haft psykologi,vi tittade på en film som handlar om en lärare som gör en undersökning med en klass i lågstadiet.
En dag så säger hon till klassen att alla låögda barn är myckt bättre och smartar än brunögda barn eftersom att brunögda barn inte är värd någonting,hon har så em hel dag och ser hur barnen påverkas på olika sett mm.
Nästa dag så byter hon så att brunögda barn är mycket bättre än blåögda barn och så har hon så n hel dag.
Dagn därpå så diskuterar hon med klassen om hur dom kände sig både när dom var "bäst" och när dom var sämst",läraren förklarade att hon gjort detta för att visa för dom att man inte ska diskrimenera andra personer.

När hon gjorde den här undersökningen så fick man fram att dom barnen som var "bäst" fick bättre resultat än dom som var sämt.
Läraren hade gjort ett prov till klassen 2 veckor före unersökningen och då hade alla ungefär liknande resultat,sedan så gjorde hon i prov per dag under undersökningen och då var resultatet att dom som var " bäst" hade jätte bra och dom var "sämt" hade dåligt resultat,sedan så hade dom även ett prov 2 veckor efter undersökningen och då hade alla i klassen betydligt bättre resultat.
En välldigt intressant film tyckte jag :)

Nu ska jag ah lunch och efter det så blir det engelska lektion ,oj kom på nu att ja ginte gjort engelska läxan.
Så nu måste jag springa iväg och göra den.

Skriver mer senare puss och kram på er.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0